01.01.2020 tarihinden itibaren Asgari Ücrete %15,03 oranında yapılan zamla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun mevzuata aykırı olarak yapılan işlemler ile ilgili işverenlere uyguladığı idari para cezaları tutarları da zamlandı.
Özellikle İnsan Kaynakları departmanı çalışanlarının bilgi ve uygulama eksikliğinden kaynaklı yahut sehven düzenlenen bordro kayıtları olası denetimlerde işverenler açısından idari para cezası, prim ve gecikme zammı, teşviklerden yararlanamama gibi ciddi riskler oluşturmaktadır.
İnsan Kaynakları çalışanlarının sadece resmi denetimlere hazırlık için değil, Şirket işleyişinin her daim mevzuata uygun olarak sağlıklı ilerlemesi adına bordroyla bağlantılı tüm süreçlerini ve dokümanlarını tekrar gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz.
2020 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulayacağı yeni İPC tutarları;
Not: Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile birlikte sigorta primlerinin eksik bildirilmesi durumunda idari para cezası uygulaması farklı olacaktır. Konuyla ilgili sirkü paylaşımı yapılacaktır.
Siber güvenlik dünyasında son dönemin en dikkat çekici olaylarından biri, yüz binlerce web sitesini etkileyen…
İşe girişte her çalışandan istenilen bazı belgeler söz konusudur. Bu belgeler firmalara, işçinin özelliğine ve…
İş hayatında iletişimin önemli bir bölümü e-posta, anlık mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya üzerinden yapılıyor.…
16.07.2024 tarihli ve 2024/04 sayılı İŞKUR Genelgesi ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun ek 2.…
Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) kapsamında, her belgenin bir son kullanma tarihi olduğunu biliyor muydunuz?…
OSGB’ler ile işyerleri arasında veya bireysel olarak yapılan iş sağlığı ve güvenliği (İSG) profesyoneli sözleşmelerinin…