İŞKUR tarafından düzenlenen ve 18-29 yaş aralığındaki gençlerin faydalanabildiği, nitelikli iş gücünü artırmaya yönelik “Geleceğin Meslekleri” projesi ile gençler; dokuz aya kadar düzenlenebilen İşbaşı Eğitim Programı ile deneyim elde ederken gelir elde ediyorlar. İstihdama katkı anlamında gerçekleştirdiği projelerle her zaman iş gücünü destekleyen İŞKUR, genç ve nitelikli iş gücü için fırsatlar yaratıyor.
Bu yazımızda “Geleceğin Meslekleri” üzerine detaylara değiniyor; işverenlerin çalışan maliyetlerini minimuma indirmeleri ve gençlerin de istihdam fırsatları yakalamaları için yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Dijtal dönüşümün hayatımızın merkezinde yer aldığı günümüzde “Geleceğin Meslekleri” de dijital dönüşümü destekleyen dallardan oluşuyor. Verinin güç ve para anlamına geldiği, yazılımların her geçen gün boyut atladığı ve veri güvenliğinin de önceliğimiz haline geldiği çağımızda İŞKUR; bilişim teknolojileri, veri ve yazılım için ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü “Geleceğin Meslekleri” projesi ile elde etmeyi planlıyor.
Pek çok farklı mühendislik dalından bilgisayar ve bilişim teknolojileri ile alakalı iş kollarına, İHA (insansız hava aracı) pilotlarından mikro işlem tasarımcılarına, yenilenebilir enerji uzmanlarından artırılmış gerçeklik konusunda çalışan profesyonellere kadar 100 farklı meslek için açılabilen “Geleceğin Meslekleri” işverenlerin en önemli gider kalemlerinden çalışan maliyetlerinin azaltılmasına katkı sağlarken ülkenin gelişimine destek olacak gençlerin iş hayatında tecrübelenmesine de destek oluyor.
Yeni mezun gençlerin en çok zorlandıkları nokta iş bulma konusudur. İŞKUR’un “Geleceğin Meslekleri” ile ilgili gerçekleştirdiği İşbaşı Eğitim Programı ile mühendislik dallarında öğrenim görmüş gençler istihdam olanağına kavuşuyor.
Program kapsamında belirtilen mühendislikler:
Siber güvenlik dünyasında son dönemin en dikkat çekici olaylarından biri, yüz binlerce web sitesini etkileyen…
İşe girişte her çalışandan istenilen bazı belgeler söz konusudur. Bu belgeler firmalara, işçinin özelliğine ve…
İş hayatında iletişimin önemli bir bölümü e-posta, anlık mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya üzerinden yapılıyor.…
16.07.2024 tarihli ve 2024/04 sayılı İŞKUR Genelgesi ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun ek 2.…
Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) kapsamında, her belgenin bir son kullanma tarihi olduğunu biliyor muydunuz?…
OSGB’ler ile işyerleri arasında veya bireysel olarak yapılan iş sağlığı ve güvenliği (İSG) profesyoneli sözleşmelerinin…