2022 Asgari Ücreti Ne Kadar Olacak?

2022 Asgari Ücreti Ne Kadar Olacak?

2022 Asgari Ücreti Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret Zammı Beklentisi

2022 yılını adımlamamıza dört beş hafta kalmışken iş dünyasının hemen her kademesinde en çok merak edilen soruların başında 2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu gelmektedir. Hemen herkesin dikkatle araştırdığı ve merakla beklediği bu sorunun cevabı yazımızda. 

2022 yılında Asgari Ücret 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,1 Aralık tarihinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını ve ilk toplantısını gerçekleştireceğini iletti. 2021 yılında aynı toplantı için 5 Aralık tarihinde toplanılmış ve toplantı sonucunda 2021 yılı asgari ücreti netlik kazanmıştı. Aynı şekilde bu yıl da 1 Aralık’ta toplanacak komisyonun ardından 2022 asgari ücretine karar verilmesi ve netliğe kavuşturularak açıklanması beklenmektedir. 

2022 yılında Asgari Ücret Zammı 

2022 asgari ücretinin ne kadar olacağı beklenirken soruyu farklı bir şekilde sorarak asgari ücret zam oranının ne olacağı da araştırılmaktadır. 2021 yılı enflasyon oranları da dikkate alındığında uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda %25 ile %30 orasında bir asgari ücret artış oranı beklenmekte ancak değişken döviz kuru oranları da hesaba katıldığında bu oranlarda bir zam olması bile kişilerin alım güçlerini pozitif bir doğrultuya taşımaya yetmeyecektir.  

2022 Asgari Ücret Zammının Ardından Hangi Zamlar Yapılacak? 

Asgari ücret zammı ne olacak? Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak? 2022 yılı asgari ücreti ne zaman belli olacak? gibi sorular sorulmaya devam ederken asgari ücrete bağlı olarak asgari geçim indirimi (AGİ) tutarları da merak edilmektedir. Asgari ücret zammına bağlı olarak haliyle artacak olan AGİ çalışanların bakmakla yükümlü oldukları kişi ya da kişilere göre de değişkenlik göstermektedir. Bekar bir çalışana ödenen AGİ ile evli, evli ve çocuklu çalışanlara ödenen AGİ tutarları da birbirinden farklıdır. 

2022 Asgari ücret zammının ardından artacak olan AGİ’ye ek olarak iş göremezlik ödeneği ve yaşlılık aylığı, evde bakım aylığı, engelli aylığı da zamlanacak tutarlar arasındadır. 1 Aralık tarihinde asgari ücret zammının açıklanmasının ardından bu yazımızda gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.  

Rasyotek

Rasyotek