Aranan Meslek: Bordro Uzmanlığı

Aranan Meslek: Bordro Uzmanlığı

Aranan Meslek: Bordro Uzmanlığı

Bordrolama sürecinin yönetilmesinde birincil sorumluluğa sahip insan kaynakları profesyonelleri olan bordro uzmanları, sektörde oldukça aranılan meslek kollarından birini oluşturmaktadır. Bu yazımızda bordro uzmanının ne demek olduğuna ve bordro uzmanlarının görev ve sorumluluklarının neleri kapsadığına değiniyoruz.  

Bordro Uzmanı Ne Demektir? 

Bordro uzmanı; şirketteki tüm çalışanların çalışma sürelerini hesaplamak, fazla mesai, ikramiye, prim gibi hak edişleri de göz önünde bulundurarak maaş miktarlarını belirlemek konusunda yetkili personele verilen isimdir. Bordro uzmanları genellikle üniversitelerin muhasebe, maliye, işletme, iktisat gibi lisans bölümlerinden mezun olurlar ve alanlarında mesleki tecrübe edinerek ilerlerler.  

Bordro Uzmanında Olması Gereken Nitelikler 

Bir insan kaynakları profesyonelinin bordro uzmanı olarak nitelendirilebilmesi için genel muhasebe ilkeleri ve bordro uygulamaları hakkında yeterli bilgi ve birikime sahip olması, raporlama yapabilmesi büyük önem taşımaktadır. Ekip çalışmasına yatkın ve analitik yönü güçlü bordro uzmanlarında aranan diğer özelliklerin başında MS Office Suite programları, bordro programları ve sektörel mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olmak gelmektedir. 

Bordro Uzmanının Görev ve Sorumlulukları 

Şirket çalışanlarının mesai sürelerini hesaplamak; fazla mesai, rapor, maaş kesintisi, ikramiye, prim gibi durumlar için ödeme tutarlarını belirlemek, ödeme talimatları verip gerekli takipleri yaparak maaş ödemelerini kayıt altına almak, bordrolama süreçlerine dair tüm iş akış planını kurgulamak, yönetmek ve yürütmek, üst yönetim ve finans departmanına sunulmak üzere gerekli raporlar hazırlamak bordro uzmanının başlıca görev ve sorumlulukları arasındadır.

Bordro Outsource Hizmeti ile Bordro Süreçlerinizi İşin Uzmanına Bırakın! 

Her insan kaynakları profesyoneli bordrolama anlamında uzman değildir. Bordro süreçleri titizlikle yürütülmesi gereken, değişebilen, dinamik yapısıyla bordro parametreleri; herhangi bir hata olması durumunda resmi makamlar tarafından idari para cezaları verilmesine sebep olabilecek kadar hassas konulardır. Bu sebeple işin ehli uzmanlarca yürütülmesi gerekir. Şirketler kendi iş kolları dışında kalan ancak düzenli olarak tekrarlanması gereken, hata ihtimali yüksek bordrolama süreçlerinde dış kaynak kullanımını tercih ederek işi profesyonellere bırakırsa çok daha sağlıklı bir süreç yönetimi gerçekleştirebilir. 

Siz de Rasyotek’in uzman ekibinden Bordro Outsource Hizmeti almak isterseniz bizimle 444 4 908 numaralı telefondan ya da info@rasyotek.com.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz. 

Rasyotek

Rasyotek