İş Dünyası Profesyonelleri için Eğitimin Önemi

İş Dünyası Profesyonelleri için Eğitimin Önemi

İş Dünyası Profesyonelleri için Eğitimin Önemi

İş Dünyası ve Eğitim

Akademik hayatın sonlanması ile başlayan iş arayışları ve kariyer basamaklarını bir bir tırmanmaya çalışma girişimleri sırasında kimileri oldukça uzun ve sancılı süreçlerden geçerken kimileri ise bu dönemi rahatlıkla atlatırlar. Peki neye göre, hangi kriterler ile gerçekleşir bu değişken zaman dilimi? Bu yazımızda biraz bu konulardan bahsedelim istedik ve iş dünyası profesyonellerinin kariyer basamaklarını tırmanma yolculuğunda eğitimin önemine değindik. 

Yabancı dilin önemi 

Günümüz dünyasında pozisyon ve sektör fark etmeksizin aranan kriterlerin başında yabancı dil gelmektedir. Dijital dünyanın saniyeler içinde her yeni bilgiyi önümüze serdiği ve iş ilişkilerinin uluslararası boyutlara oldukça kolay taşınabildiği bugünlerde İngilizce, tartışmasız büyük öneme sahipken artık yeterli bile sayılmamaktadır. Özellikle profesyonel hayata yeni yeni merhaba diyen genç kesim için eleme kriterlerinin ilk sıralarında bulunan yabancı dil konusunun gecikmeden halledilmesi, kariyer için artı değer katacak adımlardandır. 

Pozitif bakış açısı ile fark edilmek 

Önyargıdan uzak bir mizaç, yeniliklere açık duruş… İş dünyasında çalışanlar yöneticilerine kendilerini sözlerle değil yaptıkları ve tavırları ile anlatabilirler. Bu yüzden yapıcı, problem çözmeye odaklı, şikâyet etmek yerine çözüm üreten insanlar her zaman daha hızlı şekilde kariyerlerinde ilerleme kaydederler. 

Öğrenmeye açık olmak ve kendini geliştirmek 

Konu her ne olursa olsun öğrenmeye açık olmak, farkındalık yaratacak katma değerli konulara ilgi duymak, kişinin kendini geliştirmek için çabalaması ve bu çabayı gösterebilmesi iş hayatında çalışanları birkaç adım ileri taşıyan diğer önemli kriterlerdendir. “Ben bilirim” yerine “Öğrenmek isterim, öğrenmeye hevesliyim.” Tavrı, elbette ki kişilerin pozitif anlamda desteklenmesini ve takdir görmesini sağlar.  

Eğitim için e-öğrenme 

Günümüz dünyasında kişinin kendini geliştirmesi için sınırsız imkânlar bulunmaktadır. Özellikle oldukça popüler hâle gelen e-öğrenme, ardı ardına düzenlenen webinar serileri ve sertifikalı eğitimler ile hem iş hayatında beceriler belgelendirilir hem kişinin sosyal hayatındaki özgüveni artar ve kişinin kendini tamamlama yolculuğunda da ilerleme kaydedilir.  İster iş hayatına yeni adım atılsın istenirse yıllardır süregelen bir kariyer hayatına sahip olunsun 21. yüzyıl “Bilgi Çağı”nda yeni bilgiler, güncellemeler ve değişimler hiç olmadığı kadar büyük bir hızla gerçekleşmektedir. Bu sebeple herkesin kendini geliştirmeye, yeni bir şeyler öğrenmeye ihtiyacı vardır.  

Rasyotek Akademi platformu ile kendini geliştirme 

Profesyonel dünyadaki güncel gelişmeleri takip edebilmeyi; bilişim, hukuk, insan kaynakları alanında uzman eğitmenlerden eğitim almayı hedefleyen tüm iş dünyası profesyonellerini Rasyotek Akademi’nin eğitimlerine davet ediyoruz. Eğitimlerin sonunda edinilecek e-sertifika ile özgeçmişinde fark yaratan ve gerek mevcut işinde gerekse başvuracağı yeni işlerde dikkat çeken çalışanlardan olmak istiyorsanız sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.  

Rasyotek

Rasyotek