İşbaşı Eğitim Programı ile Turizm Sektörü

İşbaşı Eğitim Programı ile Turizm Sektörü

İşbaşı Eğitim Programı ile Turizm Sektörü

Pandemi Dönemi ve Turizm Sektörü 

Bir yıldır hayatımızın pek çok alanını yoğun şekilde etkileyen pandemi, ülkemiz için büyük öneme sahip turizm sektörünü de derinden sarstı. Gerek kısıtlamalar gerekse bulaş riski ile düşüşe geçen rezervasyonlar, hem işverenleri hem de turizm sektörü çalışanlarını oldukça büyük zararlara uğrattı. Türkiye’nin başat sektörlerinden olan, yalnızca yerli turisti değil ayrıca yabancı turisti de çeken birçok cazibe merkezi olan Türkiye turizmi, şimdi eski gücüne kavuşabilmek için çözüm yolları arıyor.  

Tam Kapanma ve Turizm Sektörü 

26 Nisan 2021 Pazartesi günü açıklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelge ile 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de tam kapanma olacak ve istisna sektörler hariç tüm sektörler bu süreçten etkilenecek. Turizm sektörünün aldığı yaraları sarması adına bir süredir devam eden eylem planları da kapanmanın sonlanmasını takiben hız kazanacaktır. 

Güvenli Turizm Sertifika Programı dahilinde turizm sektörü çalışanlarının aşılanma süreci gündeme gelmişti ve aşılama başladı. Edinilen bilgilere göre yaz başlamadan tamamlanması planlanan aşılama, hız kesmeden devam ediyor. Bu nokta elbette ki turizm sektörü için artı değer katacak ve hem işverenleri hem çalışanları olumlu yönde etkileyecektir. Ne var ki aşılama da tek başına yeterli olmayacaktır çünkü son bir yıldır ekonomik anlamda yara alan turizm sektörü için yine ekonomik yönden verilecek destek uygulamalara ihtiyaç duyulmaktadır. 

Turizm Sektörü için Yara Bandı: İşbaşı Eğitim Programı 

Turizm sektörü işverenlerinin yaralarına yara bandı olacak en iyi ve hatta tek alternatif İşbaşı Eğitim Programı’dır. İşbaşı Eğitim Programı ile işverenler yaşadıkları ekonomik sarsıntıları büyük bir ölçüde giderebilecek ve çalışan maliyetleri gibi giderlerinin önemli bir kaleminde tasarruf sağlayabileceklerdir. Toparlanma ve tekrar ayağa kalkma sürecinde önemli rol oynayacak olan program ile Türkiye için büyük önem teşkil eden turizm sektörü rahat bir nefes alacaktır. 

İşbaşı eğitim programı danışmanlığımız kapsamında işverenlere sunduğumuz hizmetler ile ilgili bilgi almak için https://www.rasyotek.com.tr/isbasi-egitim-programlari sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

İşbaşı Eğitim Programı Koşulları 

15 yaşını tamamlamış, İŞKUR’a kayıtlı işsiz ve emekli olmayan; işveren ile birinci ya da ikinci derece akrabalık ilişkisi bulunmayan ve son üç aydır programa başvuru yapan işverenle çalışmamak koşullar arasındadır.  

İşbaşı eğitim programına katılanlar, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden 
günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi ile ücretlendirilir. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 110 TL zaruri gider ödemesi yapılır.  

İşverenlerin büyük bir maliyet tasarrufu sağlamalarına olanak verecek olan İşbaşı Eğitim Programı, turizm sektörü için can simidi olacaktır.  

Rasyotek

Rasyotek