SGK Teşvik Sorgulama Nasıl Yapılır? 

SGK Teşvik Sorgulama Nasıl Yapılır? 

SGK Teşvik Sorgulama Nasıl Yapılır? 

SGK Teşvik Sorgulama

Rekabetin oldukça yoğun olarak hissedildiği günümüz iş dünyasında özel sektör işverenleri, maliyet tasarrufu elde edebilecekleri çözümleri değerlendirme yollarını aramaktadırlar. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu anlamda özel sektör girişimlerini desteklemek, istihdamın artırılmasına katkı sağlamak ve özel sektörü güçlendirmek adına farklı kriterlerdeki teşvikler sunmaktadır. Teşvikler hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

https://www.rasyotek.com.tr/blog/tesvik-ve-tesviklerden-yararlanmanin-temel-sartlari/

Pekâlâ, SGK Teşvik Sorgulamanasıl yapılır? Ücretsiz, hatasız ve eksiksiz teşvik sorgulama için Rasyotek tarafından gerçekleştirilen ücretsiz pilot çalışmayla potansiyel teşvik kazancınızı sorgulatabilirsiniz. 

Ücretsiz Pilot Çalışma

Potansiyel İşveren SGK Teşvik Sorgulama 

Sosyal güvenlik kurumunun internet sitesinde işverenler; bir çalışanı işe almadan önce hangi teşvikten, ne tutarda yararlanabileceğini sorgulayabilir. Sorgulama için öncelikle, Sosyal Güvenlik Kurumu ekranı üzerinden, işveren sistemi seçeneğinden iş yeri şifresiyle giriş yapılması gerekir. 

SGK Teşvik Sorgulama için Yapılması Gerekenler 

  • SGK internet sitesine giriş yapılır. 
  • Teşvikten faydalanılacak sigortalı tanımlama bölümü seçilir. 
  • Potansiyel teşvik sorgulama ekranına geçilir. 

Temel olarak bu şekilde yapılabilen teşvik sorgulama, her teşvikin kendi içerisinde algoritması bulunması ve diğer çalışanlara göre de oluşabilecek daha kazançlı teşvikler bulunabileceği için şirketlerin kendi içerisinde yönetilmemesi gereken, profesyonel danışmanlık alınması gereken bir süreci de beraberinde getirir. 

Sorgulama Sırasında Karşılaşılabilecek Hata Mesajları 

SGK teşvik sorgulama sayfasında teşviklerin hatalı sorgulanması sebebiyle işverenler, teşviklerden yararlanma konusunda problem yaşayabilmekte, eksik ya da hatalı yararlanmaya bağlı olarak ileriki zamanda ceza riski ile karşılaşmaktadır. Bu nedenle işverenlerin teşvik sorgulaması konusundaki detaylara ayrıca dikkat etmesi gerekir. 

 Çoğunlukla Karşılaşılan Hata Mesajları 

 İŞKUR’a kayıtlı personel olmama 

İşe alınması planlanan personelin İŞKUR kaydı gerçekleştirildiğinde bu hata sonlanır ve başka bir problem olmaması durumunda işveren teşvikten faydalanabilir 

Son … ay çalışıyor olarak görünen personel 

İşe alınması planlanan personel 3 ay veya 6 ay SGK’lı olduğu görünüyor ise belirtilen süre bitiminden sonra işe alındığında işverenin teşvikten yararlanabileceği görülür. 

 Ortalamaya ilave olmama 

İşe alınması planlanan personel herhangi bir teşvikten yararlanamayabilir ancak daha sonra ortalamaya dahil olarak yeni bir teşvik için fırsat bulunabilir. 

Teşvik Sorgulama Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

 Personel işe alınmadan önce gerekli teşvik sorgulamalarının yapılması ve İŞKUR kaydı olmayan personelin İŞKUR kaydının gerçekleştirilmesi ile maliyet tasarrufu saplanan teşviklerden faydalanılabilir. Kişinin uygunluk taşıdığı teşvikler sistemde “yeşil” olarak görünür. 

 İŞKUR’a kayıtlı bir işsiniz istihdam edilmesi söz konusu olduğunda ilgili kişinin T.C. kimlik numarası, eğitim bilgisi ile SGK Teşvik Sorgulama ekranından gerekli sorgulama gerçekleştirilebilir.  

SGK Teşvik Sorgulama konusunda profesyonel danışmanlık alma ve süreci en sağlıklı ve verimli şekilde yönetmek önemlidir. Böylece farklı algoritmalara sahip farklı teşvik başlıklarından en doğru olanı için faydalandırma gerçekleştirilebilir.  

Rasyotek sektör kurucusu ve lideri olarak geliştirdiği Personel Teşvik Sistemleri yazılımı ile Türkiye’nin ilk 500’ü içerisinde yer alan 180 firmaya ve 40 farklı holdinge danışmanlık hizmeti vermekte ve şirketlerin maliyet tasarrufu elde etmelerine imkân vermektedir.  

Rasyotek

Rasyotek