Bordro Hizmetinde Dış Kaynak Kullanımı Neden Önemli?

Bordro Hizmetinde Dış Kaynak Kullanımı Neden Önemli?

Bordro Hizmetinde Dış Kaynak Kullanımı Neden Önemli?

1 Temmuz 2022 Cuma günü açıklanan asgari ücret zammı ile bir kez daha gördük ki Bordro parametreleri oldukça dinamik bir yapıya sahiptir. Bu yazımızda, 5.500,35 TL olarak güncellenen net asgari ücretin ardından yeniden yoğun şekilde gündeme gelen Bordro Outsource Hizmetinin önemine dair başlıkları paylaşıyoruz.

Değişen Bordro Parametrelerinde Uzmanlaşmak

Değişen bordro parametrelerini iyi anlamak, bu parametreleri gerek kullanılan bordro programlarında uygun şekilde güncellemek gerekse de işçi işveren hakları anlamında konunun detaylarında uzmanlaşarak doğru, eksiksiz ve hatasız bordo hesaplamaları yapmak önemlidir. İşletme içerisinde insan kaynakları, bordro ve özlük işleri departmanlarında çalışan personellerin mevcut iş yüklerine ek olarak değişen bordro parametrelerini, güncel mevzuatları takip etmeleri ve kendilerini sürekli geliştirmeleri büyük önem taşımaktadır. Bu noktada hata yapma olasılığı artacağı için şirketler, kendi iş kolları dışında kalan ancak oldukça büyük öneme sahip bordro süreçleri için dış kaynak kullanımına giderek danışmanlık hizmeti almayı tercih etmektedir.

Hatalı Bordro Hesaplamaları ve İdari Para Cezaları Riski

Bordro Outsource hizmetinin firmalar tarafından tercih edilmesindeki bir başka önemli konu da bordro hesaplamalarının hatalı ve eksik yapılması durumunda ortaya çıkabilecek idari para cezaları riskidir. Yüksek tutarlarda cezalara sebep olabilecek hatalı hesaplama işlemleri aynı zamanda şirketlerin olası teşvik kazançlarını da etkilemekte, cezalı duruma düşen firmalar SGK teşviklerinden menedilmektedir. Şirketlerin en önemli gider kalemlerinin başında gelen insan kaynağı maliyetlerinden yüksek oranda tasarruf elde edilmesini sağlayan teşvik kazançları, bu hatalı ve eksik hesaplamalar sebebiyle kaçırılabilmektedir. Bu sebeple profesyonel bir danışmanlık şirketiyle anlaşarak bordro outsource hizmeti almak bu gibi istenmeyen durumların önüne geçilmesine destek sağlamaktadır. Yapılan sözleşmelerde danışmanlık firması tarafından herhangi bir hata yapılması durumunda firmanın karşılaşılacağı ceza; outsource hizmet alınacak firmadan tahsil edilebilecek şekilde düzenlendiği için ceza riski hizmet alan firmanın sorumluluğunda olmayacaktır.

Bordro Outsource Hizmeti ile Bilgi Gizliliği

Bordro Outsource hizmetinin fark yaratan en önemli özelliklerinden biri de hizmet alan şirketin çalışanlarına ait maaş gizliliğinin sağlanabilmesidir. İç kaynakla gerçekleşen bordro süreçlerinde şirket içerisinde pek çok departman ve çalışan diğer personellerin maaşlarından haberdar olmakta bu da maaş gizliliği konusunda sorunlar yaşanmasına sebep olmaktadır. Ancak süreç dış kaynak kullanımı ile çözüldüğünde hem KVKK anlamında hem de şirket içerisinde gizliliği önem taşıyan resmi ve mali konularda güvenlik sağlanmış olur.

Rasyotek Bordro Outsource Hizmeti

Rasyotek olarak Türkiye’nin önde gelen firmalarına bordro outsource hizmeti veriyor ve kendi iş kolları dışındaki resmi süreçlerde herhangi bir iş yükü ile karşılaşmamalarını sağlıyoruz. Siz de hizmet detayları hakkında bilgi almak isterseniz 444 4 908 numaralı telefondan ya da info@rasyotek.com.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Rasyotek

Rasyotek